بانی دوگال، نمايندۂ ارشد جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل متحد
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ (۱۹ مه ۲۰۱۶)
طوفانی از نکوهشهای خشمگین در نقد از یک ملاقات ساده بین دو نفر دوست در یک منزل شخصی تزویر مقامات ایرانی را که مکرّراً ادّعا میکنند رفتارشان با بهائیان به تعصّبات مذهبی ارتباطی ندارد برملا کرد.
این دیدار که باعث اینچنین بحث و گفتگوی شدیدی شده است ملاقات فائزه هاشمی دختر رئیس جمهور سابق ایران اکبر هاشمی رفسنجانی، در منزل فریبا کمالآبادی یکی از هفت سران سابق بهائی بود که از سال ٢٠٠٨ در زندان بسر میبرد.
دهها نفر از روحانیون ارشد ایران و شخصیّتهای سیاسی مملکت خانم هاشمی را با سرعت مورد نکوهش قرار دادند و یک آیتالله العظمی حتّی گفته است که این اقدام از نظر قانونی جرم و قابل تعقیب است. یک شخصیّت برجستۀ دیگر "ارتباط دوستانه" با بهائیان را "خیانت به اسلام و انقلاب" توصیف کرد. آیتالله دیگری گفت "معاشرت، رفاقت و دوستی با بهائیان مخالف آموزههای اسلامی است" در حالی که شخصیّت دیگری بهائیان را "منحرف" توصیف کرد و افزود که با آنان "رفتاری مانند بیگانه باید داشت" و تأکید نمود که "ملاقات با اعضای این فرقه یک انحراف مسلّم است." تعقیب قانونی خانم هاشمی صریحاً درخواست شده است تا شاید درسی برای دیگران باشد. رئیس قوّۀ قضائیّه و همچنین معاون اوّل این نهاد تأیید کردهاند که طبق قانون با وی برخورد خواهد شد.
بانی دوگال، نمایندۀ ارشد جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل متّحد در نیویورک گفت، "آنچه موجب تعجّب است صراحت و شدّت این بیانیّهها از مقامات ارشد رژیم است. بیانیّههایی از یک آیتالله العظمی و مرجع تقلید گرفته تا شخصیّتهای مذهبی و سیاسی و نهادهای اجرایی دولت همگی بدون هیچ شک و تردید نشان میدهد که محرّک اقدامات دولت ایران علیه بهائیان تبعیضات مذهبی است. این اقرار دستهجمعی کذب و نادرستی ادّعاهای نمایندگان دولت ایران در مجامع بینالمللی حقوق بشر را کاملاً ثابت کرد." خانم دوگال اضافه کرد که "لحظهای بسیار مهم برای روشن شدن افکار عمومی عالم فرارسیده است."
"تصوّر کنید عواقب بهائی بودن در ایران چیست که حتّی کسانی که به منزل شما برای ملاقات میآیند، علناً محکوم و به تعقیب قانونی تهدید میشوند."
دیدار این دو خانم زمانی صورت گرفت که خانم کمالآبادی قبل از اتمام محکومیّت دهسالهاش برای اوّلین بار بعد از هشت سال مسجونیّت به یک مرخّصی پنچروزه آمده بود.
خانم هاشمی، عضو سابق مجلس ایران که در سال ٢٠١٢ به اتّهام’ فعّالیّت تبلیغی علیه نظام‘ در زندان بود به مدّت شش ماه همسلّولی خانم کمالآبادی بود. این دو خانم که بعد از آزادی خانم هاشمی همدیگر را ندیده بودند دوستیشان را که در زندان شکل گرفته بود تجدید میکردند.
خانم دوگال گفت، "در مقابل هیاهوی انتقادات از این اقدام انساندوستانه یعنی یک ارتباط ساده بین دو شهروند، افراد شجاع بیشماری از فعّالان حقوق بشر، روزنامهنگاران، دانشگاهیان و شهروندان عادی از حقوق بهائیان برای داشتن حقّ طبیعی روابط با دیگر شهروندان در مملکت خود دفاع کردند. حال امیدواریم که صداهای دیگری بلند شود و مانع تلاشهایی گردد که به طور سیستماتیک به دنبال جداسازی و دگرسازی جامعۀ بهائی هستند."
خانم دوگال اضافه کرد که "علیرغم تهدیدات و محکومیّتهای استثنایی روحانیون ارشد و اولیای امور، شخصیّتهای برجستهای از روحانیون و متفکّرین مذهبی ساکن ایران و خارج هستند که در سالهای اخیر با اقدامات شجاعانه و بیانیّههای خویش پشتیبانی خود را از همزیستی مسالمتآمیز، بردباری و تساوی شهروندی اعلان نمودهاند. حال ما امید داریم که دیگر شخصیّتهای طبقۀ روحانیون ندای وجدان را بشنوند و به سکوت خود پایان دهند و نشان دهند که دین واقعی نمیتواند پذیرای نفرت، بیگانگی و تبعیض باشد."
0 نظرات:
ارسال یک نظر